روستایی معصومه، لاهوتی آمنه، شامی مریم. میزان موفقیت پروتکل درمانی تکنیکهای کمکباروری صارم در بیماران با پاسخ ضعیف تخمدانی. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1398; 4 (3) :143-148
URL: http://saremjrm.com/article-1-132-fa.html
1- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده: (4960 مشاهده)
اهداف: یکی از چالشهای جدید در حوزه ناباروری زنان، بهتاخیرافتادن بارداری بهعلت عدم پاسخ مناسب تخمدانها به داروهای تحریک تخمکگذاری است. مطالعات زیادی برای ارایه پروتکلهای درمانی در این رابطه انجام شده، اما با این وجود هنوز شواهد کافی و قابل استنادی برای معرفی یک پروتکل واحد درمانی وجود ندارد. هدف این مطالعه، بررسی میزان موفقیت پروتکل درمانی بیمارستان فوقتخصصی صارم در بیماران با پاسخدهی ضعیف تخمدانی به درمان ART بود.
ابزار و روشها: این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی است که با بررسی ۱۰۴ پرونده موجود در بیمارستان صارم از سال ۱۳۹۴ لغایت ۱۳۹۶ که ضعیفبودن پاسخ تخمدانی آنها طبق معیارهای روز دنیا به اثبات رسیده بود و با پروتکل درمانی بیمارستان مورد درمان قرار گرفته بودند، انجام شد. دادهها توسط نرمافزار SPSS ۲۲ و آزمون همبستگی پیرسون آنالیز شدند.
یافتهها: از تعداد ۱۰۴ نفر مراجعهکننده، ۵۸ نفر (۸/۵۵%) اقدام به درمان نازایی نموده و دارای سابقه انجام IVF قبلی بودند و ۴۶ نفر (۲/۴۴%) هیچ گونه درمان خاصی انجام نداده بودند. میانگین مدت نازایی در این افراد ۶۷/۴±۱۱/۵ سال بود. میانگین تعداد تخمکهای بهدستآمده از سیکل فعلی که تحت درمان بودند ۹۸/۲±۷۹/۴ بود که نسبت به تعداد تخمکهای سیکل قبلی ۸۷/۳ عدد افزایش داشت. میانگین تعداد جنینهای تشکیلشده ۷۵/۱±۶۹/۲ و جنینهای منتقلشده ۹۶/۰±۱۰/۲ بود. در نهایت، ۲۱ نفر نتیجه آزمایش βHCG مثبت داشتند و از نظر سونوگرافی نیز جنین بعد از سه هفته دارای FHR+ بود.
نتیجهگیری: پروتکل تصویبشده در بیمارستان صارم برای درمان بیماران با پاسخ ضعیف تخمدانی منجر به ۲۰.۲% موفقیت در بارداری شده است.
نوع مقاله:
توصيفی و نظرسنجی |
موضوع مقاله:
تولیدمثل دریافت: 1397/9/24 | پذیرش: 1398/5/3 | انتشار: 1398/11/17