دوره 8، شماره 4 - ( 1402 )                   دوره 8 شماره 4 صفحات 225-223 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Beigmohammadi M T. Transformational Leadership in Healthcare. SJMR 2023; 8 (4) : 1
URL: http://saremjrm.com/article-1-318-fa.html
بیگ محمدی محمدتقی. رهبری تحول گرا در نظام سلامت. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1402; 8 (4) :223-225

URL: http://saremjrm.com/article-1-318-fa.html


استاد گروه مراقبت های ویژه، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.
چکیده:   (598 مشاهده)
پرستاران جزء لاینفک سیستم مراقبت‌های بهداشتی هستند. مربیان پرستاری باید تدابیر لازم را برای ارتقای سیستم‌های آموزش پرستاری و آماده سازی دانشجویان برای محیط های پیچیده مراقبت های بهداشتی اتخاذ کنند. آموزش تحول‌گرا (Transformational Education) یک رویکرد حمایت شده برای افزایش کیفیت سیستم‌های آموزشی و بهداشتی است [4-1]. آموزش تحول‌گرا (TE) روشی است که درمفهوم مرسوم آموزش تغییر ایجاد کرده و در درجه اول بر انتقال دانش از مربی به دانش آموز تأکید دارد [1و2]. رهبری تحول آفرین (TFL) برای آموزش تحول گرا (TE)  ضروری است. اقدامات رهبری در فرآیندهای آموزشی بر کیفیت آموزش و یادگیری و همچنین نتایج آموزشی تأثیر می‌گذارد [2]. رهبران آموزشی تأثیر قابل توجهی بر نتایج یادگیری دانش آموزان و اصلاحات آموزشی دارند.
رهبری تحول آفرین در مراقبت‌های بهداشتی یک محیط حمایتی و توانمند را ایجاد می کند. سبک رهبری تحول آفرین در مراقبت های بهداشتی، تیم ها را به مشارکت در مراقبت‌های برجسته از بیماران تشویق می‌کند. تئوری‌های رهبری از نظریه انسان بزرگ در طول انقلاب صنعتی سرچشمه می‌گیرد و بر تصمیم‌گیری سلسله مراتبی و رهبرمحور تأکید دارد و هم چنین فرماندهی و کنترل، بهره‌وری و نگاه خطی و مکانیکی سازمان‌ها را در اولویت قرار می‌دهد.
اگرچه رهبری تحول آفرین (TFL, Transformational leadership) در حوزه سیاسی آغاز شد، اما این کلمه برای هر سیستم یا سازمانی که در آن یک رهبر الهام‌بخش و  مولد انگیزه برای پرسنل جهت نوآوری و ایجاد تغییرات سازنده، قابل استفاده می باشد.
پرستاران در موقعیت‌های رهبری باید رویکرد مدیریتی را بپذیرند که  باعث ایجاد انگیزه شده، از نظر فکری درگیر شوند و جهت افزایش رضایت کارکنان و بیماران بر اعضای تیم تأثیر مثبت بگذارد [6، 5]. رهبران پرستاران تحول‌آفرین فرهنگ احترام و همکاری شفاف را پرورش می‌دهند. آنها فعالانه گوش می‌دهند، با مسائل جدید و پایدار مقابله می‌کنند و به همان استانداردهایی که بر دیگران اجبار می‌کنند، پایبند هستند. یک مدیر پرستار عالی، رهبری را از طریق عملکرد و در عین حال تقویت ارتباطات قوی و یک محیط کاری مشترک نشان می‌دهد.
ویژگی‌های رهبران پرستاری تحول‌گرا شامل این موارد است:
الگوبرداری از رهبری برای پرورش فرهنگ تعالی و ارتقای دائمی.
درگیر شدن در کارهای معمولی با خلاقیت و نگرش مثبت به جای اینکه آنها را به عنوان یک تعهد صرف نگاه کنید.
ارائه نظرات و راهنمایی برای کمک به اعضای تیم در تحقق پتانسیل خود. مراقب مرزهای فردی خود باشید تا از خستگی عاطفی جلوگیری کنید.
مدیران تحول‌گرای نظام سلامت همیشه از دیدگاه‌های نوآورانه استقبال می‌کنند. آنها نه تنها تجربیات و دیدگاه‌های خود را به اشتراک می‌گذارند، بلکه فعالانه از همکاران خود بازخورد می‌خواهند. برای افزایش مراقبت از بیمار، باید ارزش‌ها، نیازها و ترجیحات بیماران را در طول درمان اولویت‌بندی کرد. اصول افزایش مراقبت از بیمار شامل همکاری با بیماران، بهبود دسترسی به بیمار و ارائه حمایت عاطفی است. نگرانی‌های ایمنی در مراقبت‌های بهداشتی، از جمله عوارض جانبی، خطاهای دارویی، سقوط بیمار و خطاهای جراحی، منابع اولیه عوارض و مرگ و میر در سراسر جهان هستند [2،4،7]. محققان پیامدهای ایمنی منفی بیمار را با رهبری ناکارآمد مرتبط می‌دانند، در حالی که سبک‌های رهبری ارتباطی، مانند رهبری تحول‌آفرین (TFL)، همیشه با کاهش نتایج بد بیمار مرتبط بوده است [2،7].

بخش قابل توجهی از مطالعات نشان داد که رهبری تحول‌آفرین (TFL) کیفیت پیامد و ایمنی بیمار را به طور مستقیم یا غیرمستقیم افزایش می‌دهد. فرض بر این است که این امر ناشی از تأثیر مستقیم رهبری تحول‌آفرین (TFL) بر محیط کار روانشناختی است. شواهد دیگر مستقیماً رهبری تحول‌آفرین (TFL) را با بهبود پیامد بیمار مرتبط می‌داند، که احتمال بروز عوارض جانبی را کاهش و کیفیت مراقبت را افزایش می‌دهد.
رهبری تحول‌آفرین (TFL) یک عامل اصلی در افزایش رضایت شغلی را در مراقبت‌های بهداشتی و کاهش پیامدهای بد می‌باشد. شواهد نشان می‌دهد که مدیران پرستاری با ویژگی‌های رهبری تحول‌آفرین قوی احتمالاً با ایجاد یک محیط کاری حمایتی و فراگیر، چه به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم، شادی کارکنان پرستاری را افزایش و خطر فرسودگی شغلی را کاهش می‌دهند.
شماره‌ی مقاله: 1
واژه‌های کلیدی: نظام سلامت، پرستار، رهبری
متن کامل [PDF 508 kb]   (242 دریافت)    
نوع مقاله: سخن نخست | موضوع مقاله: ناباروری
دریافت: 1402/10/20 | پذیرش: 1402/10/24 | انتشار: 1403/8/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {مجله تحقيقات پزشكي صارم} می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | {Sarem Journal of Medicine Research}

Designed & Developed by : Yektaweb