1- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم (SAFIR)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم (SAFIR)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. و پژوهشکده سلولی و مولکولی و سلول های بنیادی صارم (SCRC)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم (SAFIR)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. و پژوهشکده سلولی و مولکولی و سلول های بنیادی صارم (SCRC)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران. ، j.mahabadi64@gmail.com
چکیده: (2026 مشاهده)
مقدمه: تورشن بیضه یکی از اورژانسهای مهم اورولوژی میباشد که در اثر پیچش طناب اسپرماتیک ایجاد میشود و تاخیر در تشخیص و درمان این بیماری منجر به از بین رفتن بیضه میگردد. آسیب دیدن خونرسانی بیضه در اثر ضربه یا چرخش بیضه، مداخله اورژانسی جراحی را میطلبد. ایسکمی بافت بیضه نیز موجب مرگ سلولهای زایای این بافت میشود که این امر عمدتاً ناشی از عدم تأمین اکسیژن مورد نیاز جهت فعالیتهای متابولیک، تخلیه انرژی ذخیره شده سلولی و تجمع متابولیتهای سمی میباشد. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر، بررسی ایسکمی بیضه در اثر فشار هرنی با تشخیص اولیه تورشن بیضه است.
معرفی مورد: کیس معرفی شده، نوزادی 30 روزه بود که با ناله و بیقراری به اورژانس مراجعه کرد. در معاینات اولیه به علت تورم و ایسکمی، تورشن بیضه تشخیص داده شده که پس از عمل جراحی ایسکمی بیضه در اثر فشار فتق دیده شد. عمل فتق اینگوینال در نوزادان یکی از اعمال جراحی معمول است، اما با توجه به علایمی که در این نوزاد مشاهده گردید، تشخیص اولیه تورشن داده شد. ایجاد تورشن بیضه یکی از موارد نادر در نوزادان است و به دلیل صدماتی که به بافت بیضه وارد میکند، جزء اعمال جراحی اورژانس میباشد.
نتیجهگیری: با توجه به شرایط بیمار معرفی شده، وجود همزمان فتق اینگوینال و بیضه نزول نیافته، که در اثر عدم نزول، بیضه در داخل کانال گیر کرده و در اثر فشار فتق روی احشاء شکم و ایجاد فشار مضاعف بر روی بیضهها ، سبب ایجاد علایمی گردیده است، که معمولاً در تورش بیضهها دیده میشود، لذا، در این شرایط و با توجه به گذشتن حدود 9 ساعت از درد و ناله در اثر ایسکمی و احتمال آسیبی که ممکن بود به بافت بیضه وارد گردد و نیز به سبب داشتن عواقب جبران ناپذیر از جمله عقیم شدن، انجام عمل جراحی اورژانسی بهترین گزینه درمانی میباشد.
شمارهی مقاله: 3
نوع مقاله:
گزارش مورد |
موضوع مقاله:
مراقبتهای بارداری دریافت: 1400/9/1 | پذیرش: 1400/9/22 | انتشار: 1401/5/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول