اهداف: استفاده از وسایل داخل رحمی (IUDs) سالها بهعنوان یکی از موثرترین، بیخطرترین و اقتصادیترین روشهای جلوگیری موقت از بارداری مطرح بوده است. هر چند که عوارض مختلفی برای آن گزارش شده است. در این پژوهش تلاش شد تا با استفاده از تکنیک خاص جایگذاری IUD از میزان بروز عوارض آن کاسته شود. هدف این مطالعه معرفی تکنیک Rotating withdrawal برای اولینبار بود که بهمنظور کاهش مشکلات و عوارض حاصل از بهکارگیری IUD بررسی شد.
مواد و روشها: این مطالعه کوهورت تاریخی روی ۱۱۹۹ زن که بین سالهای ۷۴-۱۳۶۴ برای گذاشتن IUD به مرکز پزشکی صارم مراجعه کرده بودند، انجام شد. پس از معاینات اولیه با روش Rotating withdrawal، برای آنها IUD گذاشته شد. پیگیری این افراد به مدت ۲ سال انجام شد.
یافتهها: جابهجایی IUD تنها در (۱/۶۷%) ۲۰ مورد، آن هم در ماه اول جایگذاری دیده شد. برای این نمونهها جایگذاری دوباره انجام شد که (۰/۰۳۵%) ۴ مورد دوباره پس از یک ماه دچار جابهجایی شدند، که به آنها روش دیگری برای پیشگیری از بارداری پیشنهاد شد. در دیگر افراد، موردی از جابهجایی و یا بارداری پس از ۲ سال دیده نشد.
نتیجهگیری: کاربرد تکنیک Rotating withdrawal با دقت و حوصله، میتواند میزان بروز بارداری هنگام کاربرد IUD را به حداقل برساند. بنابراین علاوه بر جنس و کیفیت IUD، روش جایگذاری نیز میتواند اثربخشی آن را افزایش دهد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |