دوره 4، شماره 2 - ( 1398 )                   دوره 4 شماره 2 صفحات 92-87 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoodinia M, Roustaie M. Role of Stem Cells in the Future of Asherman Syndrome Treatment. SJMR 2019; 4 (2) :87-92
URL: http://saremjrm.com/article-1-129-fa.html
محمودی نیا مریم، روستائی معصومه. نقش سلول‌های بنیادی در آینده درمان سندروم آشرمن. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1398; 4 (2) :87-92

URL: http://saremjrm.com/article-1-129-fa.html


1- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران ، mahmoodi.scrc@gmail.com
2- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران
چکیده:   (4685 مشاهده)
مقدمه: اندومتر از بخش‌های اساسی رحم است که بافت پیچیده و دینامیک داشته و دوره‌های رشد و ریزش را در هر سیکل پریودی تجربه می‌کند. بیماری‌های اندومتر نظیر سندروم آشرمن باعث ایجاد چسبندگی در داخل رحم  یا سرویکس شده و مشکلاتی در قاعدگی و ایجاد دردهای لگنی ایجاد می‌کند. این بیماری‌ها می‌توانند با جلوگیری از اتصال بلاستوسیست به رحم یا اختلال در گردش خون رحمی منجر به سقط یا ناباروری شوند. اخیراً سلول‌درمانی به‌عنوان روش جدیدی برای درمان آسیب‌های بافتی و فیبروزهای حاصل از تخریب مطرح شده است. شواهد نشان می‌دهند که پیوند سلول‌های بنیادی مختلف از منابعی همچون مغز استخوان یا چربی به اندومتر روی کاهش نواحی فیبروزی، افزایش تعداد غدد و تحریک رگزایی و افزایش بازسازی اندومتر اثر داشته و با شکل‌گیری بهتر بافت رحم باعث حمایت از بارداری و بهبود میزان بارداری می‌شود. به نظر می‌رسد این عملکرد از طریق ورود به اندومتر و تمایز متقابل به اپی‌تلیوم و استروما یا با اثر ایمونومدولاتوری و فعال‌سازی پروژنیتورهای اندومتر از طریق فاکتور رشد انجام شود.
نتیجه‌گیری: مجامع پزشکی به استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌ها دژنراتیو، سرطان و بازسازی آسیب‌های بافتی با امکان درمان محدود اعتماد دارند. با پیشرفت‌های صورت‌گرفته امید به درمان بیماری‌هایی نظیر سندروم آشرمن و آتروفی اندومتر به وجود آمده است، به‌طوری‌که درمان با استفاده از سلول‌های بنیادی مشتق از مغز استخوان، اندومتر، خون قاعدگی و خون بند ناف می‌تواند به بازسازی اندومتر و بهبود بیماری کمک کند. همچنین مهندسی بافت رحم با رشد سلول روی داربست سه‌بُعدی، امیدهایی را در آینده درمان بیماری‌های وابسته به رحم ایجاد کرده است.
متن کامل [PDF 771 kb]   (1920 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: تولیدمثل
دریافت: 1397/5/23 | پذیرش: 1398/5/10 | انتشار: 1398/5/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {مجله تحقيقات پزشكي صارم} می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | {Sarem Journal of Medicine Research}

Designed & Developed by : Yektaweb