دوره 2، شماره 1 - ( 1396 )                   دوره 2 شماره 1 صفحات 62-59 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- ، saremiat@yahoo.com
2- بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران
چکیده:   (6191 مشاهده)

اهداف: آستنواسپرمیا با علت نامشخص یکی از دلایل مهم نازایی با علل مردانه است. بررسی ترکیبات بیوشیمیایی مایع سمینال می‌تواند در تشخیص عوامل آن موثر باشد. سه ترکیب کارنیتین، فروکتوز و روی به‌ترتیب می‌توانند بیانگر فعالیت اپیدیدیم، سمینال وزیکول و پروستات باشند. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی مقادیر کارنیتین، فروکتوز و روی در پلاسمای سمینال افراد مبتلا به آستنواسپرمیای بدون علت مشخص در مقایسه با افراد سالم انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد- شاهدی، سطح کارنیتین، فروکتوز و روی در پلاسمای سمینال ۴۳ فرد مبتلا به آستنواسپرمیای بدون علت مشخص و ۳۶ فرد نرمال اندازه‌گیری شد. داده‌ها و مشخصات دموگرافیک بیماران نیز از طریق پرسش‌نامه جمع‌آوری شد. علاوه بر شمارش اسپرم، ارزیابی میزان تحرک اسپرم در نمونه‌های منی نیز انجام شد. اندازه‌گیری میزان روی، فروکتوز و کارنیتین با روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی انجام شد.
یافته‌ها: میانگین غلظت فروکتوز و روی در پلاسمای سمینال بین دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت (۰/۰۵<p). میانگین غلظت کارنیتین در گروه بیمار و شاهد به‌ترتیب ۷۰/۱۴±۱۸۱/۷۸nmol/ml و ۵۸/۵۱±۲۱۸/۲۲nmol/ml بود که این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار بود (۰/۰۱۵=p). غلظت کارنیتین با درصد کل اسپرم‌های متحرک (۰/۰۰۱=p) و حرکت روبه‌جلو (۰/۰۰۱=p) ارتباط مستقیم و معنی‌داری داشت، در حالی که بین غلظت روی و فروکتوز با حرکت اسپرم ارتباط معنی‌داری وجود نداشت (۰/۰۵<p).

متن کامل [PDF 456 kb]   (1505 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: ناباروری
دریافت: 1394/10/25 | پذیرش: 1395/2/25 | انتشار: 1396/3/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.