دوره 7، شماره 2 - ( 1401 )                   دوره 7 شماره 2 صفحات 129-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.ABZUMS.REC.1398.036

XML English Abstract Print


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، p.mardi.med@gmail.com
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
چکیده:   (1156 مشاهده)
مقدمه: کم کاری تیروئید یا هایپوتیروئیدیسم یکی از بیماری های مزمن شایع در خانم های باردار بوده و به حالتی گفته می شود که میزان هورمون های تیروئیدی کمتر از حد طبیعی باشد. هورمون های تیروئیدی مادری برای رویان نقشی بسیار کلیدی داشته و نقش آن در تکامل سیستم عصبی نوزادان بسیار مهم است. مطالعات نشان داده اند که زایمان زودرس، سقط، مرگ داخل رحمی جنین و پره اکلامپسی از مهمترین عوارضی است که در مبتلایان به کم کاری تیروئید مادرزادی افزایش     می یابد. در این مطالعه پرونده ی 300 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهرستان کرج بررسی شد و پس از انجام مصاحبه با این افراد عوارض و ریسک فاکتور های ابتلا کم کاری تیروئید حاملگی بررسی شد. نتایج نشان می دهدکه سابقه ی خانوادگی بیماری های اتوایمیون در مادر، ابتلای مادر به بیماری های اتوایمیون و گواتر از مهمترین ریسک فاکتور های ابتلای مادر به هایپوتیروئیدی ساب کلینیکال و ابتلای مادر به دیابت نوع 1 مهمترین ریسک فاکتور ابتلای مادر به هایپوتیروئیدی کلینیکال می باشد. همچنین پره اکلامپسی مهمترین عارضه ی هر دونوع هایپوتیروئیدی می باشد. از طرفی ریسک IUFD و زایمان زودرس نیز در مبتلایان به هایپوتیروئیدی کلینیکال بیشتر است.
نتیجه گیری: با بررسی دقیق تر مادران دارای ریسک فاکتور های ذکر شده به خصوص دیابت نوع 1 می توان کم کاری تیروئید حاملگی را به سرعت شناسایی و مدیریت کرد.
شماره‌ی مقاله: 7
متن کامل [PDF 1220 kb]   (379 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: بيماری‌های زنان
دریافت: 1401/4/10 | پذیرش: 1401/5/21 | انتشار: 1402/1/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.