دوره 9، شماره 4 - ( 1403 )                   دوره 9 شماره 4 صفحات 245-239 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seyyedi S J. Innovative use of dual mesh in infants with diaphragmatic hernia: a case report. SJMR 2025; 9 (4) : 8
URL: http://saremjrm.com/article-1-354-fa.html
سیدی سید جواد. بکارگیری نوآورانه مش دوال در نوزادان مبتلا به هرنی دیافراگماتیک: به صورت گزارش مواردی. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1403; 9 (4) :239-245

URL: http://saremjrm.com/article-1-354-fa.html


مرکز تحقیقات زنان زایمان و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (351 مشاهده)
زمینه و هدف: هرنی دیافراگماتیک مادرزادی یکی از اورژانس‌های حیاتی در نوزادان است که با عوارض جدی ریوی و قلبی همراه بوده و نیازمند مداخلات جراحی فوری می‌باشد. با توجه به محدودیت ظرفیت شکمی این نوزادان و خطر بروز سندرم کمپارتمان شکمی پس از بازگرداندن احشاء به حفره شکم، مدیریت فشار داخل شکمی در این بیماران چالشی مهم به شمار می‌آید. هدف از این مطالعه، معرفی و ارزیابی نتایج یک تکنیک جراحی نوین با استفاده از مش دوال جهت کاهش عوارض پس از عمل در نوزادان مبتلا به هرنی دیافراگماتیک است.
روش‌کار: این مطالعه گزارش موردی از 30 نوزاد مبتلا به هرنی دیافراگماتیک است که بین سال‌های 1388 تا 1403 با تکنیک جدید بازسازی دیافراگم و تقویت دیواره شکم توسط مش دوال یا فیزیو در بیمارستان‌های فوق تخصصی انجام گردید. در این روش، پس از آزادسازی فاشیای دیواره شکم و قراردادن مش به‌صورت آنلاین بر روی آن، پوست با تکنیک آندرماین بسته شده و از درن‌های هموواک برای کاهش تجمع ترشحات استفاده شد. بیماران در دوره پس از عمل از نظر بروز عوارض، عفونت، نکروز پوستی، تشکیل سروما و میزان مرگ‌ومیر پایش شدند.
یافته‌ها: در این مجموعه، نرخ بقای بیماران بسیار بالا بود و هیچ موردی از مرگ ناشی از تکنیک جراحی گزارش نشد. تنها در سه مورد، بروز مشکلات موضعی شامل اروژن و عفونت خفیف گزارش شد که با مداخلات محدود برطرف گردید. علاوه بر آن، نتایج بلندمدت بیماران، از جمله رشد طبیعی و کیفیت زندگی قابل قبول بود.
نتیجه‌گیری: تکنیک نوین استفاده از مش دوال به‌صورت آنلاین در بازسازی دیافراگم و دیواره شکمی نوزادان مبتلا به هرنی دیافراگماتیک، روشی ایمن، مؤثر و با حداقل عوارض به نظر می‌رسد. این روش می‌تواند به‌عنوان یک گزینه مناسب در مراکز فاقد امکانات پیشرفته NICU مورد استفاده قرار گیرد و مورتالیته و موربیدیتی بیماران را به‌طور معناداری کاهش دهد.
شماره‌ی مقاله: 8
متن کامل [PDF 815 kb]   (70 دریافت)    
نوع مقاله: گزارش سری | موضوع مقاله: زايمان
دریافت: 1403/10/25 | پذیرش: 1403/11/20 | انتشار: 1404/1/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {مجله تحقيقات پزشكي صارم} می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | {Sarem Journal of Medicine Research}

Designed & Developed by : Yektaweb