دوره 8، شماره 3 - ( 1402 )                   دوره 8 شماره 3 صفحات 193-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saremi A, Abbasi B, Karimi-MansoorAbad E, Ashourian Y. Artificial Intelligence in Medical Genetics: Enhancing Genetic Counseling and Patient Care through Advanced Data Analysis. SJMR 2023; 8 (3) : 5
URL: http://saremjrm.com/article-1-309-fa.html
صارمی ابوطالب، عباسی بهاره، کریمی منصورآباد الهام، عاشوریان یاسین. هوش مصنوعی در ژنتیک پزشکی: افزایش مشاوره ژنتیک و مراقبت از بیمار از طریق تجزیه و تحلیل داده‌های پیشرفته. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1402; 8 (3) :181-193

URL: http://saremjrm.com/article-1-309-fa.html


1- مرکز تحقیقات زنان، زایمان و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران (IUMS)، تهران، ایران. و مرکز تحقیقات سلولی- مولکولی و سلول‌های بنیادی صارم (SCRC)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران.
2- دپارتمان ژنتیک پزشکی، موسسه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی (NIGEB)، تهران، ایران.
چکیده:   (66 مشاهده)
این مقاله با تمرکز ویژه بر مشاوره ژنتیکی، مروری جامع از تأثیر تحول‌آفرین هوش مصنوعی (AI) بر ژنتیک پزشکی ارائه و بررسی می‌کند که چگونه هوش مصنوعی از طریق یادگیری ماشینی و عمیق، تجزیه و تحلیل، تشخیص و درمان اختلالات ژنتیکی را با پردازش کارآمد داده‌های ژنومی گسترده و امکان مراقبت‌های بهداشتی شخصی‌سازی شده، متحول کرده است. این مقاله نقش هوش مصنوعی را در افزایش دقت تشخیصی، به ویژه در شناسایی انواع ژنتیکی مرتبط با بیماری و بهبود مدل‌های ارزیابی خطر، بررسی می‌کند. همچنین ادغام هوش مصنوعی در مشاوره ژنتیک را مورد بحث قرار می‌دهد و تغییر به سمت مراقبت شخصی و کارآمدتر از بیمار را برجسته می‌کند. با این حال، این مقاله همچنین به چالش‌ها و ملاحظات اخلاقی هوش مصنوعی در این زمینه، از جمله حریم خصوصی داده‌ها، نگرانی‌های امنیتی و نیاز به چارچوب‌های نظارتی می‌پردازد. دیدگاه‌های بیماران و ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی در مورد مشاوره ژنتیکی مبتنی بر هوش مصنوعی برای درک پذیرش و دلهره نسبت به این فناوری بررسی شده است. این مقاله با بحث در مورد جهت‌گیری‌های آینده و نوآوری‌های بالقوه در کاربردهای هوش مصنوعی در ژنتیک پزشکی، با تاکید بر اهمیت پرداختن به حریم خصوصی داده‌ها، آموزش مداوم و ملاحظات اخلاقی برای استفاده کامل از پتانسیل هوش مصنوعی در پیشبرد ژنتیک پزشکی و بهبود مراقبت از بیمار، به پایان می‌رسد.
 
شماره‌ی مقاله: 5
متن کامل [PDF 911 kb]   (30 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سیستماتيک | موضوع مقاله: اختلالات ژنتيک ناباروری
دریافت: 1402/8/15 | پذیرش: 1402/9/15 | انتشار: 1403/5/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {مجله تحقيقات پزشكي صارم} می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | {Sarem Journal of Medicine Research}

Designed & Developed by : Yektaweb