دوره 7، شماره 1 - ( 1401 )                   دوره 7 شماره 1 صفحات 23-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nateghi M R, Sanaye Naderi M, Saremi A. Vertical transmission of Covid-19 disease through mother to neonate: A cross-sectional study. SJMR 2022; 7 (1) : 2
URL: http://saremjrm.com/article-1-252-fa.html
ناطقی محمدرضا، صنایع نادری مریم، صارمی ابوطالب. انتقال عمودی بیماری کووید-19 از طریق مادر به نوزاد: یک مطالعه ی مقطعی. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1401; 7 (1) :15-23

URL: http://saremjrm.com/article-1-252-fa.html


1- مرکز تحقیقات زنان، زایمان و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران و پژوهشکده سلولی و مولکولی و سلول های بنیادی صارم (SCRC)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات زنان، زایمان و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران و پژوهشکده سلولی و مولکولی و سلول های بنیادی صارم (SCRC)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران. ، saremcr@gmail.com
چکیده:   (1120 مشاهده)
مقدمه: کروناویروس جدید که با نام (کووید-19) شناخته می‌شود، یک بیماری بسیار مسری است که از طریق قطرات تنفسی افراد آلوده منتشر می گردد. انتقال عمودی به عنوان انتقال پاتوژن عفونی از مادر به جنین در دوران قبل از زایمان و حین زایمان یا به نوزاد به ترتیب در طول دوره ی پس از زایمان از طریق جفت داخل رحمی، تماس مایعات بدن در حین زایمان یا از طریق تماس مستقیم به دلیل شیردهی پس از تولد تعریف می شود. هدف از این مطالعه، انتقال عمودی این ویروس از طریق مادر به نوزاد بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه ی مقطعی، تعداد 117 نفر بیمار در مطالعه شرکت کردند. همه زنان باردار نتایج مثبت RT-PCR برای SARS-CoV-2 RNA داشتند و سواب Nasopharyngeal و Oropharyngeal برای شناسایی عفونت کووید-19 استفاده شد. نمونه برداری از خون نوزاد، انجام گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 24 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
نتایج: در میان 6 مورد تست مثبت خون نوزاد در مقایسه با موارد منفی این تست، تفاوتی بین جنسیت نوزادان متولد شده دیده نشد (0.05P>). میانگین قد نوزادان با خون بندناف مثبت، 46.5 سانتی متر و در نوزادان با خون بندناف منفی، 49.54 سانتی متر گزارش گردید که بین این دو گروه از لحاظ آماری تفاوت معنی‌داری مشاهده شد (0.03P=). همچنین، بین دو گروه شامل موارد مثبت و منفی تست خون بندناف و در پارامترهایی از قبیل جنسیت، وزن، تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس و آپگار دقیقه یک و پنج نوزادان متولد شده تفاوت معنی‌داری از نظر آماری وجود نداشت (0.05P>).

نتیجه گیری: از تعداد 117 زایمان انجام شده، فقط تعداد 6 نوزاد مبتلا به ویروس کووید-19 شدند و قد نوزادان مبتلا به این ویروس کمتر از نوزادان متولد شده از مادران سالم بود. ممکن است قد پائین نوزاد در هنگام تولد دال بر انتقال این ویروس از مادر به نوزاد باشد ولی با این تعداد کم نوزاد مبتلا نمی توان به طور قطعیت به این موضوع اشاره کرد.
شماره‌ی مقاله: 2
متن کامل [PDF 1238 kb]   (218 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: بيماری‌های زنان
دریافت: 1401/1/28 | پذیرش: 1401/3/15 | انتشار: 1401/10/18

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {مجله تحقيقات پزشكي صارم} می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | {Sarem Journal of Medicine Research}

Designed & Developed by : Yektaweb