Nateghi M R, Abbasi B, Sanaye Naderi M, Saremi A. Vertical transmission of Covid-19 disease through umbilical cord blood: A cross-sectional study. SJMR 2021; 6 (4) : 3
URL:
http://saremjrm.com/article-1-246-fa.html
ناطقی محمدرضا، عباسی بهاره، صنایع نادری مریم، صارمی ابوطالب. انتقال عمودی بیماری کووید-19 از طریق خون بندناف: یک مطالعه ی مقطعی. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1400; 6 (4) :213-220
URL: http://saremjrm.com/article-1-246-fa.html
1- مرکز تحقیقات زنان، زایمان و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران و پژوهشکده سلولی و مولکولی و سلول های بنیادی صارم (SCRC)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات زنان، زایمان و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. و گروه ژنتیک پزشکی، موسسه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی (NIGEB)، تهران، ایران.
چکیده: (2559 مشاهده)
مقدمه: کروناویروس جدید که با نام (کووید-19) شناخته میشود، یک بیماری بسیار مسری است که از طریق قطرات تنفسی افراد آلوده منتشر می گردد. انتقال عمودی به عنوان انتقال پاتوژن عفونی از مادر به جنین در دوران قبل از زایمان و حین زایمان یا به نوزاد به ترتیب در طول دوره ی پس از زایمان از طریق جفت داخل رحمی، تماس مایعات بدن در حین زایمان یا از طریق تماس مستقیم به دلیل شیردهی پس از تولد تعریف می شود. هدف از این مطالعه، بررسی انتقال عمودی این ویروس از طریق خون بندناف از مادر به نوزاد بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه ی مقطعی، تعداد 117 نفر بیمار در مطالعه شرکت کردند. همه زنان باردار نتایج مثبت RT-PCR برای SARS-CoV-2 RNA داشتند و سواب های نازوفارنکس و نازوفارنژیال برای شناسایی عفونت کووید-19 استفاده شد. نمونه برداری از خون بندناف نیز انجام گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 24 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
نتایج: در میان 5 مورد تست مثبت خون بندناف (4.3 درصد) در مقایسه با موارد منفی این تست (95.7 درصد)، تفاوتی بین جنسیت نوزادان متولد شده دیده نشد (0.05<P). میانگین وزن نوزادان با خون بندناف مثبت، 3067.46 گرم و در نوزادان با خون بندناف منفی، 3588 گرم گزارش گردید که بین این دو گروه از لحاظ آماری تفاوت معنیداری مشاهده شد (0.05>P). همچنین، بین دو گروه شامل موارد مثبت و منفی تست خون بندناف و در پارامترهایی از قبیل جنسیت، قد، وزن، تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس و آپگار دقیقه یک و پنج نوزادان متولد شده تفاوت معنیداری از نظر آماری وجود نداشت (0.05<P).
نتیجه گیری: از این مطالعه میتوان نتیجه گرفت که احتمال انتقال عمودی ویروس کرونا از طریق خون بند ناف بالا نمیباشد (نزدیک به 4 درصد موارد). از طرفی وزن پایین نوزاد در هنگام تولد میتواند دال بر انتقال این ویروس از مادر به نوزاد باشد. برای اثبات این دلیل باید مطالعات بیشتری در آینده و در تعداد بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.
شمارهی مقاله: 3
نوع مقاله:
پژوهشی اصيل |
موضوع مقاله:
زايمان دریافت: 1400/10/5 | پذیرش: 1400/10/22 | انتشار: 1401/8/29