1- استاد بازنشسته قلب کودکان، گروه قلب کودکان، دانشکده پزشکی، بیمارستان شهید مدرس، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، sh.roodpeyma@gmail.com
2- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. و پژوهشکده سلولی و مولکولی و سلول های بنیادی صارم(SCRC)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران. و مرکز تحقیقات ژنتیک، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
3- استاد بازنشسته کودکان، گروه کودکان، دانشکده پزشکی، بیمارستان کودکان مفید، دانشکاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده: (2511 مشاهده)
مقدمه: آنومالی ها یا ناهنجاری های مادرزادی یک مشکل جهانی هستند و یک علت عمده ی مرگ و میر، بیماری مزمن و معلولیت در کودکان می باشند. این عوامل سبب نقص تکامل جنین یا ناهنجاری هائی در پدیده تکامل آن می شوند و در غالب مواقع منجر به معلولیت می گردند. این موضوع می تواند اثرات قابل توجهی بر روی بیمار و افراد فامیل او و همچنین سیستم بهداشتی-درمانی و اجتماع داشته باشد. مهم ترین و شدید ترین آنومالی های مادرزادی شامل نقایص قلب، لوله عصبی و سندرم داون می باشند. اگر چه آنومالی های مادرزادی ممکن است به علت یک یا بیش از فاکتورهای زیر مانند ژنتیک، عفونی، تغذیه ای و یا محیطی ایجاد شوند، ولی غالباً مشخص کردن علت اصلی آن ها مشکل است. بعضی از آنومالی های مادرزادی قابل پیشگیری هستند. واکسیناسیون به موقع مادر، دریافت کافی اسید فولیک و یا عنصر ید از طریق غذا در طی دوره بارداری و همچنین مراقبت های کافی دوران بارداری، سه نمونه ی پیشگیری اولیه از آنومالی های نوزاد به شمار می روند. پزشکانی که مسئول مراقبت های بهداشتی کودکان و نوجوانان هستند به یک آگاهی اولیه برای بررسی ابتدائی بیمار نیاز دارند تا بتوانند کودکان و نوجوانانی را که آنومالی مادرزادی دارند به پزشک مربوطه ارجاع دهند. بنابراین؛ هدف از این مطالعه، بررسی میزان شیوع و طرح های مختلف نقائص مادرزادی در چند کشور در حال توسعه می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه، واژههای نقایص تولد (Birth Defects)، آنومالی های مادرزادی (Congenital Anomalies) و ناهنجاریهای مادرزادی (Congenital Malformations) مترادف هستند و در کل این مقاله به جای یکدیگر استفاده شدهاند.
نتیجه گیری: این مطالعه اطلاعات مفیدی در مورد میزان و طیف ناهنجاری های مادرزادی تشخیص داده شده بلافاصله پس از تولد در نوزادان ارائه می دهد و شیوع و انواع نقایص مادرزادی را برجسته کرد. واکسیناسیون مادر، دریافت کافی اسید فولیک یا ید از طریق غنی سازی غذاهای اصلی یا مکمل در دوران بارداری و مراقبت کافی قبل از زایمان تنها 3 نمونه از روش های پیشگیری هستند.
شمارهی مقاله: 8
نوع مقاله:
مروری تحلیلی |
موضوع مقاله:
تولیدمثل دریافت: 1400/6/5 | پذیرش: 1401/5/8 | انتشار: 1401/5/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول