دوره 6، شماره 2 - ( 1400 )                   دوره 6 شماره 2 صفحات 117-111 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

romina S, Khakbazan Z, Vaseghrahimparvar F, khezripour Z. The Effect of Postpartum Yoga on Perceived Social Support of Nulliparous Women. SJMR 2021; 6 (2) : 6
URL: http://saremjrm.com/article-1-225-fa.html
رومینا سمیرا، خاکبازان زهره، واثق رحیم پرور فاطمه، خضری پور زهره. تاثیر یوگای پس از زایمان بر حمایت اجتماعی ادراک شده زنان نخست زا. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1400; 6 (2) :111-117

URL: http://saremjrm.com/article-1-225-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- دانشیار بهداشت باروری گروه بهداشت باروری و بارداری زایمان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. ، Khakbaza@sina.tums.ac.ir
3- دانشیار بهداشت باروری گروه بهداشت باروری و بارداری زایمان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران.
4- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم (SAFIR)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران (IUMS)، تهران، ایران. و پژوهشکده سلولی و مولکولی و سلول های بنیادی صارم(SCRC)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران، دانشگاه علوم پزشکی ایران (IUMS)، تهران، ایران.
چکیده:   (2077 مشاهده)
مقدمه: دوره پس از زایمان شامل مجموعه‌ای از رویدادهای منحصر به فرد است که اغلب استرس‌زا و طاقت فرسا تجربه می‌شوند و می‌تواند به نگرانی‌های خاص پس از زایمان، مانند نگرانی از ظاهر شخصی، افزایش وزن پس از زایمان، سلامتی نوزاد، روابط بین فردی و مراقبت‌های عمومی از نوزادان منجر شود. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، 20 درصد از زنان در کشورهای پیشرفته پس از زایمان با مشکلات روحی-روانی روبرو می‌شوند.
مواد روش‌ها: این مطالعه مداخله‌ای، از نوع کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی است که در دوران پس از زایمان بر روی زنان نخست‌زای مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی قزوین، با هدف تاثیر انجام تمرینات یوگا بر حمایت اجتماعی ادراک شده در دوره پس از زایمان انجام گردید. نمونه پژوهش را 72 نفر (36 نفر در گروه مداخله، 36 نفر در گروه کنترل) از زنان واجد شرایط ورود به مطالعه تشکیل دادند. گروه تجربی تمرینات یوگا را از روز30ام پس از زایمان آغاز کردند، ولی گروه کنترل مداخله‌ای دریافت نکرد. سپس حمایت اجتماعی ادراک شده بین دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS ورژن 23 و با استفاده از آزمون‌های تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.
یافتهها: یافته‌ها نشان داد میانگین حمایت اجتماعی ادراک شده به طور معناداری در گروه کنترل با مداخله متفاوت است. تمرینات یوگا به طور معناداری باعث افزایش میزان حمایت اجتماعی درک شده در گروه مداخله شده است (0.001P<). میانگین حمایت اجتماعی درک شده در زنان شاغل بیشتر از زنان خانه‌دار مشاهده گردید (0.001P<). همچنین، مشخص شد بین سن زنان حمایت اجتماعی درک شده رابطه معناداری وجود ندارد.
نتیجهگیری: تمرینات یوگای پس از زایمان باعث افزایش میزان حمایت اجتماعی ادارک شده می‌گردد و آثار سودمندی را برای مادر دارد. لذا توصیه می‌شود درمانگران حوزه بهداشت در دوره پس از زایمان، زنان را به انجام یوگا در این دوره تشویق نمایند.
شماره‌ی مقاله: 6
متن کامل [PDF 1697 kb]   (495 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: بيماری‌های زنان
دریافت: 1401/4/26 | پذیرش: 1401/4/28 | انتشار: 1401/4/28

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {مجله تحقيقات پزشكي صارم} می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | {Sarem Journal of Medicine Research}

Designed & Developed by : Yektaweb