دوره 6، شماره 2 - ( 1400 )                   دوره 6 شماره 2 صفحات 102-94 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roumandeh N, Saremi A, Nateghi M R, Zare A. Pregnancy and COVID-19 – With a Guideline. SJMR 2021; 6 (2) : 4
URL: http://saremjrm.com/article-1-220-fa.html
رومنده نرگس، صارمی ابوطالب، ناطقی محمدرضا، زارع احد. بارداری و COVID-19 - با ارایه گایدلاین. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1400; 6 (2) :94-102

URL: http://saremjrm.com/article-1-220-fa.html


1- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. و پژوهشکده سلولی و مولکولی و سلول های بنیادی صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. و پژوهشکده سلولی و مولکولی و سلول های بنیادی صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران و گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران. ، ahadzareee@gmail.com
چکیده:   (2019 مشاهده)
بیماری COVID-19 ناشی از ویروس کرونا، به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی در دسامبر 2019، به عنوان یکی از پنومونی‌های پر خطر در ووهان چین پدیدار و  گزارش شد و  در 12 مارس 2020 به عنوان یک بیماری همه‌گیر شناخته شده است. تجربه بالینی حاملگی‌های پیچیده با عفونت توسط سایر کروناویروس‌ها، مانند سندرم حاد تنفسی شدید (SARS) و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) منجر به این شده است که زنان باردار به طور بالقوه در برابر عفونت شدید SARS-CoV-2 آسیب پذیر باشند. تغییرات فیزیولوژیک در دوران بارداری تأثیر قابل توجهی بر سیستم ایمنی، سیستم تنفسی و عملکرد قلبی عروقی و انعقاد دارد. این تغییرات ممکن است اثرات مثبت یا منفی بر پیشرفت بیماری COVID-19 داشته باشند. تأثیر SARS-CoV-2 در بارداری هنوز مشخص نیست، و برای تعیین تأثیرات بر روی لانه‌گزینی، رشد و نمو جنین، زایمان و سلامت نوزاد مطالعات هماهنگ و جامعی در سراسر جهان مورد نیاز است. علاوه بر اثرات مستقیم این بیماری، تعداد زیادی از پیامدهای غیرمستقیم این بیماری همه‌گیر، مانند کاهش دسترسی به خدمات بهداشت باروری، افزایش فشار سلامت روان، و افزایش محرومیت اجتماعی ممکن است بر سلامت مادر تأثیر بگذارد. از آنجا که شرایط فعلی باعث شده است بسیاری از بیماران باردار، در مورد تأثیر COVID-19 بر سلامتی خود و نوزادانشان، ابراز نگرانی کنند، مرکز تحقیقات باروری و ناباروری بیمارستان فوق تخصصی صارم، ضمن بررسی تاثیر COVID بر بارداری در این مقاله مروری، در انتهای مقاله، بر اساس توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی، گایدلاینی را تهیه نموده که به سوالات متداول در مورد بارداری و  COVID-19 پاسخ می‌دهد.
شماره‌ی مقاله: 4
متن کامل [PDF 1709 kb]   (1666 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سیستماتيک | موضوع مقاله: مراقبت‌های بارداری
دریافت: 1400/5/4 | پذیرش: 1400/6/5 | انتشار: 1400/12/4

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {مجله تحقيقات پزشكي صارم} می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | {Sarem Journal of Medicine Research}

Designed & Developed by : Yektaweb