دوره 3، شماره 4 - ( 1397 )                   دوره 3 شماره 4 صفحات 44-41 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران ، dr_29383@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران
چکیده:   (21327 مشاهده)
شرح مورد: درمان قطعی کیست‌های طحال معمولاً جراحی است. یکی از روش‌هایی که در این‌گونه موارد به کار می‌رود برداشت کیست از طریق لاپاراسکوپی است. بیمار دختر  ۱۵ ساله‌ای بود که با شکایت از درد مزمن شکمی LUQ )ربع فوقانی چپ شکم(، به بیمارستان فوق تخصصی صارم مراجعه کرد.  بررسی‌های اولیه حاکی از عدم تروما و سابقه  عفونت در بیمار بود. شرح حال بیمار نیز هیچ‌گونه سابقه حساسیت غذایی و دارویی نشان نداد. آزمایش‌های بیمار نیز بیانگر نرمال‌بودن همه آزمایش‌های او از جمله اوره، کراتینین، سدیم، پتاسیم، پلاکت، هموگلوبین و... بود. پزشک در معاینات  شکمی مشکوک به یک توده در ناحیه چپ شد که در سونوگرافی یک توده تشخیص داده شد. هیچ یافته غیر طبیعی از احشاء دیگر شکم دیده نشد و در نهایت برای بیمار درخواست MRI شد. با تشخیص وجود کیست حجیم در طحال، برداشتن کیست از طریق لاپاراسکوپی انجام شد.
نتیجه‌گیری: کیست‌های طحال جزو کیست‌های نادری هستند که ممکن است در حالت عادی تشخیص داده نشود و فقط زمانی که بیمار از درد شکایت دارد و یا خونریزی غیرعادی بدهد تشخیص داده می‌شود. لاپاراسکوپی روشی کم‌خطر و مؤثر برای برداشتن کیست‌های طحال است.
متن کامل [PDF 1815 kb]   (1970 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (86070 مشاهده)  
نوع مقاله: گزارش مورد |
دریافت: 1396/3/30 | پذیرش: 1396/7/28 | انتشار: 1397/10/14

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.