دوره 7، شماره 2 - ( 1401 )                   دوره 7 شماره 2 صفحات 94-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


1- مسئول امور اداری، دانشگاه پیام نور اردستان، اصفهان، ایران
2- مرکز تحقیقات زنان، زایمان و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران و پژوهشکده سلولی و مولکولی و سلول های بنیادی صارم (SCRC)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات زنان، زایمان و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران و پژوهشکده سلولی و مولکولی و سلول های بنیادی صارم (SCRC)، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران ، dr.mr.nateghi@gmail.com
چکیده:   (1073 مشاهده)
مقدمه: ناباروری یک نگرانی عمده برای سلامت عمومی است که 10 تا 15 درصد از زوج‌های سن باروری در جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. فاکتورهای مردانه عمدتاً به دلیل اختلالات مورفولوژیکی و عملکردی اسپرم از جمله بلوغ زودرس، بیماری‌های ارثی و مشکلات ساختاری مانند انسداد بیضه، آسیب به دستگاه تناسلی منجر به اختلال عملکرد اسپرم و عوامل محیطی و روانی می‌باشند. در حالیکه، فاکتورهای مربوط به زنان اختلال تخمک گذاری، رحم یا لوله فالوپ غیرطبیعی، اندومتریت، نارسایی اولیه تخمدان و چسبندگی لگن هستند. بر اساس این تحقیقات، سلول‌های بنیادی تحت شرایط خاصی می‌توانند به سلول‌های زایا تمایز پیدا کنند که این روش می‌توانند راه‌گشا برای درمان ناباروری باشند.
نتیجه گیری: محققان در سراسر جهان بهترین تلاش خود را برای استانداردسازی پروتکل‌های تمایز به کار می‌گیرند تا به نتایج ایمن‌تر و مطلوب‌تر دست یابند. با این حال، قبل از اینکه منتظر استفاده از آن‌ها در انسان باشیم، هنوز تلاش‌های زیادی برای موفقیت در ایجاد فرزندان کاملاً کاربردی و زنده از این سلول‌های تمایز یافته درون آزمایشگاهی لازم خواهد بود.
شماره‌ی مقاله: 3
متن کامل [PDF 1370 kb]   (309 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: بيماری‌های زنان
دریافت: 1401/4/10 | پذیرش: 1401/4/21 | انتشار: 1401/12/16

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.