دوره 6، شماره 4 - ( 1400 )                   دوره 6 شماره 4 صفحات 261-255 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.TUMS.FNM.REC.1397.201
Ethics code: IR.TUMS.FNM.REC.1397.201


XML English Abstract Print


1- کارشناسی ارشد مامایی، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- دانشیار، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
3- استادیار، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران و مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، ebrahimi_308@yahoo.com
چکیده:   (762 مشاهده)
مقدمه: تعارض، پدیده ای است که آثار مثبت و منفی روی عملکرد انسان ها دارد. یکی از محیط های پیچیده و پر تعارض نظام سلامت، بیمارستان است. در میان مشاغل بیمارستانی، کار و حرفه مامایی به عنوان شغلی که با دو گروه هدف (مادر و کودک) سر و کار دارد، تنش های خاص خود را دارد و از سویی عوامل فردی و سازمانی و هم زمانی نقش های تیم سلامت، سبب بروز تعارضاتی در حیطه کار مامایی می گردد. با توجه به اهمیت موضوع، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین ارتباط سبک های مدیریت حل تعارض با میزان خلاقیت ماماهای شاغل در زایشگاه های شهر قم انجام گرفت.
مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی-تحلیلی از نوع همبستگی می باشد. جامعه پژوهش، کلیه ماماهای شاغل در اتاق زایمان های بیمارستان های شهر قم به تعداد 177 می باشند. به علت محدود بودن حجم جامعه آماری، نمونه گیری به صورت سرشماری می باشد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه است که در سه بخش تدوین شد: 1) بخش اول مشخصات دموگرافیک، 2) بخش دوم مربوط به پرسشنامه ی استاندارد مدیریت حل تعارض رابینز و 3) بخش سوم مربوط به پرسشنامه ی استاندارد خلاقیت عابدی. پس از جمع آوری داده ها پردازش در دو سطح توصیفی و استنباطی و به وسیله نرم افزار SPSS انجام شد.
نتایج: یافته ها نشان داد ضریب همبستگی  بین سبک های راهبرد کنترل (رقابت) و راهبرد راه حل مداری (همکاری و مصالحه) به ترتیب برابر 0.277 و 0.215 بود که نشان دهنده ی همبستگی بین سبک های مدیریک حل تعارض و خلاقیت ماماهای شاغل در زایشگاه های شهر قم بود. همچنین، بین سبک راهبرد عدم رویارویی و عدم رقابت (اجتناب)، ضریب همبستگی برابر 0.253- بود که نشان دهنده ی همبستگی منفی و معکوس بین سبک راهبرد عدم رویارویی و عدم رقابت (اجتناب) با خلاقیت ماماهای شاغل در زایشگاه های شهر قم بود. میانگین مدیریت حل تعارض با ویژگی های دموگرافیک همبستگی معنادار آماری نداشت، ولی بین میزان تحصیلات پاسخگویان با خلاقیت همبستگی مشاهده گردید.
نتیجه گیری: ارتباط مثبت و قوی بین خلاقیت و حل تعارض در ماماها در این پژوهش مشاهده شد. از این رو پیشنهاد می شود  کلاس ها و دوره های تخصصی در زمینه ی مدیریت تعارض و خلاقیت برای ماماها برگزار شود تا آن ها را با شیوه ها و سبک های مناسب مدیریت آشنا سازند. این مسأله منجر به افزایش اثر بخشی و کارایی سازمان مربوطه شده و باعث رسیدن سازمان به اهداف آن می گردد.
شماره‌ی مقاله: 8
واژه‌های کلیدی: مدیریت تعارض، خلاقیت
متن کامل [PDF 422 kb]   (242 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: بهداشت و ايمني
دریافت: 1400/10/15 | پذیرش: 1400/11/2 | انتشار: 1400/11/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.