دوره 5، شماره 2 - ( 1399 )                   دوره 5 شماره 2 صفحات 66-58 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دکترای تخصصی بیولوژی تولیدمثل، مرکز تحقیقات گامتوژنزیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان-ایران.مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، ja.amini@sarem.org
2- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
چکیده:   (7536 مشاهده)
زمینه ها و اهداف: پاندمی بیماری کروناویروس 2019 (کووید-19) ناشی از سندرم حاد تنفسی حاد کرونا ویروس 2 (SARS-COV-2) ممکن است مردان را در معرض خطر ناباروری قرار دهد. تأثیر مستقیم این ویروس بر اندام های دستگاه تناسلی مرد باید ارزیابی شود. SARS-COV-2 از آنزیم تبدیل کننده ی آن‍ژیوتنسین-2 (ACE2) به عنوان گیرنده برای ورود به سلول های انسان استفاده می کند. مشخص شده است که ACE2، آنژیوتنسین (1-7) و گیرنده اش MAS در ریه ها، همچنین در بیضه ها و خصوصا در سلول های لایدیگ و سرتولی وجود دارند. همچنین، حضور پروتئازهایی از قبیل TMPRSS2، TMPRSS11B، TMPRSS12 و furin قادرند تا آمیخته شدن ویروس را با سلول تقویت کنند. از آنجا که مکانیسم دقیق بروز بیماری توسط این ویروس کاملامشخص نشده و تاکنون هیچ داروی اختصاصی یا واکسنی برای آن طراحی نشده است، درحال حاضر مهمترین کار، قطع چرخه انتقال است. علائم کووید-19 (به عنوان مثال تب) با اثرات آندرولوژیکی شناخته شده وجود دارد که باید برجسته شود.
نتیجه گیری: از آنجا که ممکن است  SARS-COV-2پتانسیل آلوده شدن بیضه از طریق ACE2 را داشته باشد و بر سیستم تولید مثل مردان تأثیر منفی بگذارد، لازم است با توجه به یافته ها و با مطالعه ی هدفمند برای فراگیری از این بیماری شروع شود. هدف از این مطالعه، اثر بیماری کووید-19 بر پارامترهای مربوط به اسپرم و باروری مردان می باشد.
متن کامل [PDF 1025 kb]   (1524 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: ناباروری
دریافت: 1399/11/18 | پذیرش: 1399/12/26 | انتشار: 1399/12/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.