دوره 5، شماره 3 - ( 1399 )                   دوره 5 شماره 3 صفحات 119-113 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
چکیده:   (2624 مشاهده)
اهداف: آزمایش ژنتیکی غیر تهاجمی قبل از تولد (NIPT) که به تجزیه و تحلیل DNA آزاد جنینی در گردش خون مادر می پردازد، گزینه جدیدی در پارادایم غربالگری و آزمایش دوران بارداری برای تریزومی 21 و چند مورد دیگر از آنومالی های کروموزومی جنین است. کاربرد این فناوری در حاملگی‌های تک قلوی با خطر بالای تریزومی 21 به دلیل سن بالای مادر، غربالگری سرمی غیر طبیعی، سابقه شخصی یا خانوادگیAneuploidy  و سونوگرافی غیر طبیعی تأیید شده است.  NIPTیک آزمایش غیر تهاجمی است، بنابراین بارداری در معرض خطر سقط جنین یا سایر عوارض جانبی مرتبط با روش‌های آزمایش تهاجمی قرار نمی‌گیرد. حداقل 99 درصد از تمام بارداری‌های مبتلا به تریزومی 21 با استفاده از این آزمایش قابل تشخیص است. با این وجود، یک مورد از هر 100 مورد تریزومی 21 در این روش دارای جواب نرمال بوده و در غربالگری از دست می روند.
نتیجه‌گیری: انجمن بین المللی تشخیص پیش از تولد (ISPD) و وزارت بهداشت و درمان ایران، روش NIPT را به عنوان یک آزمایش غربالگری مناسب برای زنانی که در معرض خطر بالای تریزومی 21 هستند، تایید می کند. جواب‌های مثبت باید از طریق آزمایشات تهاجمی تأیید گردند. پیشرفت‌های آینده در فناوریNIPT، نوید استفاده روزافزون این روش در طیف گسترده‌ای از اختلالات جنینی را می‌دهد که از جمله آن ها می‌توان به اختلالات تک ژنی اشاره کرد.
متن کامل [PDF 760 kb]   (1762 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: تولیدمثل
دریافت: 1399/3/21 | پذیرش: 1400/3/25 | انتشار: 1400/4/16

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.