دوره 4، شماره 3 - ( 1398 )                   دوره 4 شماره 3 صفحات 154-149 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، m_khosromehr@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (3115 مشاهده)
اهداف: سندروم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) سبب اختلال‌های متابولیک و غدد درون‌ریز در بدن می‌شود. سطح سرمی برخی از هورمون‌ها در این بیماری غیرطبیعی است که از آن جمله می‌توان به افزایش سطح استرادیول در خون اشاره کرد. از طرفی، زنان مبتلا به PCOS دارای مقاومت به انسولین هستند. لذا این پژوهش با هدف بررسی همبستگی بین سطح هورمون استرادیول و انسولین در بیماران مبتلا به PCOS مراجعه‌کننده به بیمارستان فوق‌تخصصی صارم انجام شد.
ابزار و روش‌ها: این پژوهش به‌ روش توصیفی- مقطعی در سال ۱۳۹۷ روی ۵۶۷ نفر از بیماران مبتلا به PCOS مراجعه‌کننده به کلینیک ناباروری بیمارستان صارم انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و نیز اطلاعات مربوط به بیماری از طریق پرسش‌نامه گردآوری و بررسی شد و نتایج از طریق نرم‌افزار SPSS ۲۲ آنالیز شدند.
یافته‌ها: بین میزان BMI و افزایش انسولین ناشتا (۰۰۰۱/۰=p) و دوساعته (۰۰۱/۰=p) همبستگی معنی‌داری وجود داشت. بین میزان انسولین ناشتا با میزان پرولاکتین خون نیز همبستگی ضعیف و معکوسی دیده شد (۰۰۵/۰=p). همچنین بین افزایش سطح انسولین ناشتا (۰۰۴/۰=p) و دوساعته (۰۰۰۱/۰=p) و سیکل قاعدگی همبستگی ضعیفی وجود داشت. همبستگی بین میزان سطح استرادیول خون و انسولین ناشتا و انسولین دوساعته از نظر آماری معنی‌دار نبود (۰۵/۰p>).
نتیجه‌گیری: بین سطح استرادیول خون و میزان مقاومت به انسولین همبستگی وجود ندارد و افزایش سطح انسولین ناشتا و دوساعته خون در بیماران مبتلا به PCOS که منجر به مقاومت به انسولین در این افراد شده، نمی‌تواند به‌تنهایی به‌عنوان معیاری برای تشخیص PCOS به‌کار برده شود.
متن کامل [PDF 422 kb]   (1049 دریافت)    
نوع مقاله: توصيفی و نظرسنجی | موضوع مقاله: ناباروری
دریافت: 1397/12/5 | پذیرش: 1398/5/3 | انتشار: 1398/11/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.