دوره 3، شماره 1 - ( 1397 )                   دوره 3 شماره 1 صفحات 43-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saremi A. Editorial: The third line of health care services. SJMR 2018; 3 (1) :43-43
URL: http://saremjrm.com/article-1-111-fa.html
صارمی ابوطالب. سخن نخست: خط سوم درمان. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1397; 3 (1) :43-43

URL: http://saremjrm.com/article-1-111-fa.html


"مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم" و "پژوهشکده سلولی -مولکولی و سلول های بنیادی صارم"، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران ، saremiat@yahoo.com
چکیده:   (3351 مشاهده)

هنگامی که در تولید، توزیع و ارائه خدمات، سخن از خط سوم به میان می آید، ناخواسته اندیشه ای متمایز و متفاوت از فعالیتی خاص در ذهن متبادر می گردد و یا به تعبیری دیگر که غالباً در زبان و ادبیات کهن ما آمده، بخصوص در نظم و نثر برشمردند پرهیز از افراط و تفریط است که ادبا میگویند: نه ایجاز مخل و نه اطناب ممل، بلکه مساوات می تواند مناسب ترین شیوه ارائه مطلب می تواند باشد. حال این که در مورد خط سوم درمان که موضوع سخن است از تواماً شدن هر دوی دیدگاه ها الهام گرفته شده و چه بسا عبور از ساختارهای مبتنی بر سوداگری در پاره ای از موارد موجب ارائه خدمات بهینه و استاندارد را به هم نوع مهیا سازد، پس در ارائه راهکار خط سوم می بایست شاخص هایی در جامعه هدف به عنوان ارزش، نماد و سمبل حائز اهمیت هستند که نمود آن موجب رجحان پایه بر سایر ارائه کنندگان داده ها یا سایر مراکز یا گروه های همسان گردد. و از آن جا که انسان را نمی توان به هیچ وجه جدا از زمینه وجودیش دانست، پس می تواند به جایی برسد که غیر از خداوند کسی به آن مقام راه ندارد.


رسد آدمی به جایی که به جز خدا نبیند                                           بنگر که تا چه حد است، مقام آدمیت


پس گوهر وجود انسان متاعی قابل سودا نیست و ما بر این باوریم که در بیمارستان و درمان نباید قانون تجارت حکمفرما باشد و نگاه سوداگرایانه و ابزاری در پزشکی نه برازنده پزشک و نه بیمارستان هاست و مدل پیشنهادی ما در بیمارستان فوق تخصصی صارم بر مبنای الگوی نه دولتی و نه خصوصی استوار گردیده است و از سویی این مرکز در کنار بنیادهای مردمی و مردم نهاد، خیریه می تواند منشاء اثر باشد. با این دیدگاه و روند در سال های پیشین وقتی چشم انداز خط سوم درمان مطرح گردید دو هدف عمده و اساسی بر آن مترتب گردید:

 رعایت کرامت انسانی، ارائه خدمات استاندارد و مطلوب. تلاش در به کارگیری تجهیزات هماهنگ با تکنولوژی روز. استفاده از دستاوردهای کارآمد دانشی و اخلاقی. کاهش آلام و التیام درمان پذیران از نظر جسم و جان و روح. در عین تقلیل هزینه های درمانی از طریق پیشنهاد مواد و راهکارهای قانونی (مثل بیمه ها).

 توجه به نیروی انسانی حاضر به عنوان سرمایه و ذخیره ای پایدار. ایجاد امنیت شغلی. تأمین رفاه مادی و معنوی در خور کارکنان (در قالب خانواده بزرگ صارم). تسهیل زمینه رشد و ارتقاء علمی کارکنان. فراهم کردن زمینه فرصت های پژوهشی و تحقیقاتی از اهم اهداف خط سوم درمان در مجموعه صارم است.


دکتر ابوطالب صارمی
رئیس پژوهشکده صارم

متن کامل [PDF 90 kb]   (1223 دریافت)    
نوع مقاله: سخن نخست | موضوع مقاله: ناباروری
دریافت: 1396/6/14 | پذیرش: 1396/6/14 | انتشار: 1396/6/14

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {مجله تحقيقات پزشكي صارم} می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | {Sarem Journal of Medicine Research}

Designed & Developed by : Yektaweb