دوره 3، شماره 3 - ( 1397 )                   دوره 3 شماره 3 صفحات 188-185 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- ، mazy_mor@yahoo.com
2- بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران
چکیده:   (8308 مشاهده)

مشخصات بیمار: هیدروتوراکس یک بیماری نادر در دوران جنینی با شیوع یک در هر ۱۵۰۰۰ مورد حاملگی مراجعه‌کننده به مراکز درمانی سطح ۳ است که اغلب به‌علت تجمع مایع لنفاوی در فضای پلور ایجاد می‌شود. بیماری در موارد متوسط تا شدید می‌تواند همراه با مورتالیتی و موربیدیتی در دوران جنینی و نوزادی باشد که در این موارد می‌توان با تخلیه مایع پلور از طریق توراکوسنتز جنینی به بقا و کم‌کردن عوارض ناشی از بیماری کمک کرد.
مادر ۲۹ساله با حاملگی ۳۱هفته‌ای به‌دنبال انجام سونوگرافی‌های غربالگری به‌علت هیدروتوراکس جنینی ارجاع شد. در سونوگرافی هیدروتوراکس شدید سمت راست همراه با شیفت قلب و مدیاستن به‌ طرف مقابل گزارش شده بود. برای جنین توراکوسنتز با کمک سونوگرافی از طریق پوست مادر انجام شد. پس از چند روز مجدداً مایع تجمع پیدا کرد و همزمان مادر دچار پارگی کیسه آب و شروع دردهای زایمانی شد که مادر سزارین و نوزاد با علایم هیدروپس متولد شد. در بدو تولد نوزاد توراکوسنتز شد و لوله سینه‌ای برای وی تعبیه شد. پس از مدت حدود ۱۰ روز با حال عمومی خوب مرخص شد. در بررسی‌های انجام‌شده مایع به‌دست‌آمده از آسپیراسیون پلور، شیلوس بود.
نتیجه‌گیری: هیدروتوراکس از بیماری‌های تهدیدکننده حیات در دوران جنینی است که با انجام درمان به‌موقع می‌توان از عوارض بعدی آن جلوگیری کرد. توراکوسنتز دوران جنینی از درمان‌های استاندارد است که می‌تواند همراه با عوارضی از جمله زایمان زودرس و عود هیدروتوراکس باشد.

متن کامل [PDF 606 kb]   (3395 دریافت)    
نوع مقاله: گزارش مورد | موضوع مقاله: تولیدمثل
دریافت: 1396/1/27 | پذیرش: 1396/6/29 | انتشار: 1397/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.