دوره 2، شماره 4 - ( 1396 )                   دوره 2 شماره 4 صفحات 23-19 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، تهران، ایران
2- ، azare@razi.tums.ac.ir
چکیده:   (46927 مشاهده)
اهداف: سقط مکرر خودبه‌خودی (RSA) از جمله مشکلاتی است که منجر به عدم حفظ جنین در مادر می‌شود. لنفوسیت‌تراپی یکی از روش‌های درمانی RSA است. یکی از روش‌های ارزیابی این روش درمانی ایمونولوژیک، آزمایش
کراس- مچ لکوسیتی است. این مطالعه با هدف بررسی نتایج کراس- مچ لکوسیتی حاصل از لنفوسیت‌تراپی زنان مبتلا به سقط مکرر خودبه‌خودی انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی بین سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ روی ۷۰۴ زن داوطلب با سابقه سقط مکرر خودبه‌خودی که به بیمارستان صارم شهر تهران مراجعه کرده بودند، انجام شد. سلول‌های تک‌هسته‌ای خون محیطی (PBMC) همسر و یا اهداکننده سوم‌شخص جداسازی شد و به بیماران تزریق شد. دو هفته بعد از آخرین تزریق، برای بررسی ایجاد آنتی‌بادی‌های سیتوتوکسیک مادر علیه لکوسیت‌های پدری (APCA)، آزمایش کراس- مچ لکوسیتی انجام شد. درصد کراس- مچ لکوسیتی بیشتر از ۳۵% به‌عنوان نتیجه مثبت و مقادیر کمتر از آن به‌صورت جواب منفی گزارش شد.
یافته‌ها: آزمایش کراس- مچ لکوسیتی پس از دو نوبت ایمونوتراپی با PBMC‌های همسرشان در ۳۱۹ بیمار (۴۵/۳۱%) مثبت شد. ادامه درمان با استفاده از سلول‌های همسر و یا اهداکننده سوم‌شخص مناسب در بیمارانی که در نوبت قبلی درمان آنها موفق نبود، منجر به مثبت‌شدن آزمایش کراس مچ لکوسیتی ۲۱۹ (۳۱/۱۱%) بیمار از افراد باقیمانده شد. در مجموع، نتیجه این آزمایش در ۵۳۸ (۷۶/۴۲%) بیمار داوطلب مثبت شد.
نتیجه‌گیری: لنفوسیت‌تراپی بر افزایش میزان APCA موثر است. استمرار و ادامه لنفوسیت‌تراپی می‌تواند شانس مثبت‌شدن آزمایش کراس- مچ لکوسیتی را در زنان مبتلا به سقط مکرر خودبه‌خودی افزایش دهد.
متن کامل [PDF 503 kb]   (2877 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: ناباروری
دریافت: 1395/3/22 | پذیرش: 1395/3/22 | انتشار: 1396/3/22

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.