دوره 2، شماره 1 - ( 1396 )                   دوره 2 شماره 1 صفحات 53-49 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javanmardi M, Khodakarami N, Jannesari S, Akbarzadeh Baghban A. Related Factors Associated with Exclusive Breastfeeding in Isfahan Province. SJMR 2017; 2 (1) :49-53
URL: http://saremjrm.com/article-1-29-fa.html
جوانمردی مرضیه، خداکرمی ناهید، جان نثاری شراره، اکبرزاده باغبان علیرضا. بررسی عوامل مرتبط تغذیه انحصاری با شیر مادر در جامعه شهری و روستایی استان اصفهان بین سال‌های 87-1386. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1396; 2 (1) :49-53

URL: http://saremjrm.com/article-1-29-fa.html


1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، khodakarami@yahoo.com
3- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (5745 مشاهده)

اهداف: تغذیه انحصاری با شیر مادر نقش مهمی در رشد و ارتقای سلامت کودکان در ۶ ماه اول زندگی دارد. با توجه به کاهش میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر در کشور ایران در سال‌های اخیر، این پژوهش با هدف بررسی عوامل مرتبط با تغذیه انحصاری شیرخواران زیر ۶ ماه با شیر مادر در جامعه شهری و روستایی استان اصفهان انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش مقطعی، مادرانی که کودک شیرخوار زیر ۶ ماه داشتند و بین سال‌های ۸۷-۱۳۸۶ به مراکز بهداشتی- درمانی شهری و روستایی شهرستان‌های گلپایگان، اصفهان و فلاورجان (۵۶۱ نفر) در استان اصفهان مراجعه کرده بودند، بررسی شدند. گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه و به روش مصاحبه حضوری انجام شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS ۱۵ و مدل رگرسیون لجستیک تجزیه‌ و‌ تحلیل شد.
یافته‌ها: ۸۵/۶% شیرخواران از کلستروم استفاده کرده بودند و ۲۵/۹% شیرخواران در شهر و ۳۲/۴% در روستا تغذیه انحصاری با شیر مادر داشتند. تاخیر در شروع شیردهی (۰/۰۵>p) و سزارین مادر (۰/۰۵>p) با کاهش تغذیه انحصاری با شیر مادر همراه بود و داشتن جنسیت دختر (۰/۰۱>p) و دریافت آموزش شیردهی بعد از زایمان (۰/۰۰۱>p) همراهی مثبتی با تغذیه انحصاری با شیر مادر داشت.
نتیجه‌گیری: تاخیر در شروع شیردهی و سزارین مادر از عوامل کاهش سطح تغذیه انحصاری شیرخواران زیر ۶ ماه با شیر مادر در جامعه شهری و روستایی استان اصفهان هستند، در حالی که داشتن جنسیت دختر و دریافت آموزش شیردهی بعد از زایمان از عوامل افزایش سطح تغذیه انحصاری شیرخواران با شیر مادر هستند.

متن کامل [PDF 462 kb]   (1505 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: ناباروری
دریافت: 1394/11/25 | پذیرش: 1395/3/1 | انتشار: 1396/3/30

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {مجله تحقيقات پزشكي صارم} می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | {Sarem Journal of Medicine Research}

Designed & Developed by : Yektaweb