دوره 2، شماره 1 - ( 1396 )                   دوره 2 شماره 1 صفحات 48-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaker Bostanabad S, Rahimi M, Mahdavi Z, Pourazar S. Evaluation of Cytomegalovirus (CMV) in Abortion Compared with Embryos Vaginal Delivery by Using PCR. SJMR 2017; 2 (1) :43-48
URL: http://saremjrm.com/article-1-28-fa.html
ذاکر بستان آباد سعید، رحیمی محمد کریم، مهدوی زینب، پورآذر شاهین. بررسی میزان فراوانی سیتو مگالو ویروس (CMV) در سقط جنین در مقایسه با زایمان طبیعی با استفاده از روش PCR. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1396; 2 (1) :43-48

URL: http://saremjrm.com/article-1-28-fa.html


1- دانشکده علوم زیستی، واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، saeedzaker20@yahoo.com
2- دانشکده پزشکی، واحد تهران پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- بخش مولکولی بیمارستان خاتم، تهران، ایران
چکیده:   (7938 مشاهده)

اهداف: سیتومگالوویروس یک عامل مهم ناهنجاری‌های مادرزادی، عقب‌ماندگی ذهنی، سقط جنین و عفونت‌های نوزادان و شیرخواران است. هدف این مطالعه بررسی میزان فراوانی CMV در سقط جنین در مقایسه با زایمان طبیعی از مایع آمنیوتیک مادران به روش PCR بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد- شاهدی و توصیفی- تحلیلی ۱۲۰ زن مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های امیرالمومنین، جواهری و بوعلی در سال ۱۳۸۹ در دو گروه مورد (۶۰ نفر) و گروه کنترل (۶۰ نفر) بررسی شدند که به‌ترتیب شامل مادران مبتلا به سقط و مادران با زایمان طبیعی بودند. اطلاعات شرکت‌کنندگان به‌کمک پرسش‌نامه جمع‌آوری شد و از روش PCR برای بررسی میکروبیولوژیک از نظر ابتلا به CMV استفاده شد. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS ۱۳ با استفاده از آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتیجه PCR برای ۱۶ (۱۳
/۳%) نفر در دو گروه مثبت بود. در گروه مورد، ۲۶/۷% زنان سابقه ابتلا به CMV داشتند. در گروه کنترل نتایج PCR منفی بود. به‌طور کلی، میزان شیوع CMV ۱۳/۳% بود. در گروه مورد، ۶۱/۷% عدم سابقه سقط، ۳۰/۰% یک مورد و ۸/۳% دو مورد سابقه سقط داشتند. در گروه مورد، ۲۱/۷% زنان هنگام سقط قبل از هفته بیستم و ۷۸/۳% بعد از هفته ۲۱ از بارداری قرار داشتند. بین ابتلا به CMV و تعداد موارد سقط در مادران و زمان سقط رابطه معنی‌داری وجود داشت.

نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت تشخیص سریع و صحیح عامل بیماری قبل از بروز عوارض آن، روش مولکولی می‌تواند برای این منظور و حتی در موارد میزان کم عامل بیماری‌زا کمک شایانی کند.
 

واژه‌های کلیدی: سیتومگالوویروس، سقط جنین، PCR
متن کامل [PDF 776 kb]   (2151 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: ناباروری
دریافت: 1394/12/1 | پذیرش: 1395/2/30 | انتشار: 1396/3/30

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {مجله تحقيقات پزشكي صارم} می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | {Sarem Journal of Medicine Research}

Designed & Developed by : Yektaweb