دوره 5، شماره 3 - ( 1399 )                   دوره 5 شماره 3 صفحات 112-108 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، Dr.giti@sarem.org
چکیده:   (41683 مشاهده)
مقدمه: جریان خون شریان رحمی مادر یکی از فاکتورهای مهمی است که به حفظ محیط داخل رحمی کمک کرده و عملکرد طبیعی جفت را برای حمایت از رشد و نمو جنین امکان پذیر می‌نماید. پره‌اکلامپسی یکی از دلایل عمده مرگ و میر مادر و جنین در سراسر جهان است. ارتباط بین جریان خون شریان رحمی و نمو جفت برای فهم طبیعی بودن جفت و اختلال در آن، هم در پره‌اکلامپسی و هم در محدودیت رشد جنین، امری اساسی است. هدف از این مطالعه، بررسی بالا بودن فشار شریان رحمی به صورت گزارش موردی می‌باشد.
گزارش بیمار: در این مطالعه، خانم 27 ساله (G2P1A0) با بارداری 15 هفته، جهت مراقبت‌های بارداری به این مرکز مراجعه نمود. بیمار سابقه حاملگی طبیعی و بدون مشکل خاصی، در بارداری اول داشت. بارداری دوم نیز به طور طبیعی صورت گرفت و هیچ گونه سابقه وجود خونریزی و لکه‌بینی گزارش نشد. در غربالگری مرحله اول، نوکال ترانس‌لوسنسی جنین افزایش یافت و به دلیل افزایش مقاومت در شریان‌های رحمی دو طرف، آسپرین تجویز شد. در 35 هفته و 4 روز، بیمار به دلیل افزایش شدید فشار خون بستری و با تشخیص نهایی پره‌اکلامپسی شدید سزارین انجام شد. در نهایت، بیمار با حال عمومی خوب و فشار خون نرمال ترخیص گردید.
نتیجه‌گیری: فشار خون بالا در حاملگی همواره تهدید کننده حیات مادران بوده و نداشتن علائم خطر، دلیل قطعی بر عدم بروز این عارضه نمی‌باشد. تشخیص به موقع و مدیریت مناسب پره‌اکلامپسی می‌تواند منجر به بهبود نتایج مادر و نوزاد شود.
 
 
متن کامل [PDF 671 kb]   (6426 دریافت)    
نوع مقاله: گزارش مورد | موضوع مقاله: مراقبت‌های بارداری
دریافت: 1400/3/25 | پذیرش: 1400/4/6 | انتشار: 1400/4/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.