Mortazavi M, Abed J, Abedini Z, Karimi Z, Vafaee A. Mortality and Morbidity of Neonates Weighing less than 1500 Grams, Case Study of Sarem Women’s Hospital. SJMR 2019; 4 (1) :47-51
URL:
http://saremjrm.com/article-1-123-fa.html
مرتضوی سید مازیار، عابد ژاله، عابدینی زهره، کریمی زهرا، وفایی علی. میزان مرگومیر نوزادان با وزن کمتر از 1500گرم، مطالعه موردی بیمارستان صارم. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1398; 4 (1) :47-51
URL: http://saremjrm.com/article-1-123-fa.html
1- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، بیمارستان صارم، تهران، ایران ، mazy_mor@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات باروری و ناباروری صارم، بیمارستان صارم، تهران، ایران
چکیده: (7378 مشاهده)
اهداف: طی سالهای اخیر با پیشرفت علم و تکنولوژی میزان مرگومیر نوزادان نارس کاهش چشمگیری داشته است. با این حال هنوز هم ۷۰% از موارد مرگومیر دوره نوزادی رابطه مستقیمی با تولد زودرس دارد. وجود آمارهای جدید از میزان مرگومیر نوزادان با وزن بسیار کم (VLBW) برای برنامهریزی مناسب ضروری است. در بسیاری از کشورها میزان مرگومیر نوزادان نارس بررسی شده است، با این حال مطالعات کمی در این زمینه در ایران وجود دارد. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی میزان مرگومیر نوزادان با وزن کمتر از ۱۵۰۰گرم انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه بهصورت کوهرت گذشتهنگر در ۱۳۸ نوزادان نارس با سن داخل رحمی بیش از ۲۴ هفته و وزن کمتر از ۱۵۰۰گرم انجام شد. این نوزادان طی سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۵ در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان صارم بستری بودهاند.
یافتهها: میانگین وزن تولد نوزادان ۰۰/۲۸۷±۰۰/۱۰۷۷گرم و میانگین سن حاملگی ۰۰/۳±۹۰/۲۸ هفته بود. میزان بقا در این گروه وزنی ۳/۷۸% گزارش شد. بیشترین میزان بقا در گروه نوزادان با وزن ۱۵۰۰-۱۰۰۰گرم بود که ۹۰% آنها از بیمارستان مرخص شدند. با کاهش وزن تولد میزان مرگومیر افزایش یافت، بهطوری که در نوزادان با وزن تولد کمتر از ۷۰۰گرم میزان بقا ۸/۲۷% بود.
نتیجهگیری: با کاهش وزن تولد، میزان مرگومیر نوزادان افزایش مییابد. بهعلاوه، سن بارداری و آپگار دقیقه پنجم تولد نیز با میزان مرگومیر نوزادان ارتباط دارد.
نوع مقاله:
گزارش مورد |
موضوع مقاله:
تولیدمثل دریافت: 1397/3/17 | پذیرش: 1397/12/25 | انتشار: 1398/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول