دوره 4، شماره 2 - ( 1398 )                   دوره 4 شماره 2 صفحات 103-99 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه روان‌شناسی، دانشکده روان‌شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران ، sadaf93.rabiani@yahoo.com
2- گروه روان‌شناسی، دانشکده روان‌شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
چکیده:   (3720 مشاهده)
اهداف: ناباروری، بارورنشدن یک زوج پس از یک سال تماس جنسی منظم و بدون استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری است. پژوهش حاضر با هدف تاثیر آموزش واقعیت‌درمانی گروهی بر میزان سازگاری اجتماعی و نشخوار فکری زنان نابارور انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش شبه‌آزمایشی حاضر، با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان نابارور مراجعه‌کننده به مرکز درمان ناباروری صارم تهران در سال ۹۶-۱۳۹۵ بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند و همراه با غربالگری تعداد ۳۰ نفر از زنان نابارور انتخاب و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند (۱۵ نفر برای هر گروه). برای افراد گروه آزمایش یک دوره برنامه آموزشی واقعیت‌درمانی طی ۸ جلسه ۹۰دقیقه‌ای به‌مدت دو ماه برگزار شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسش‌نامه‌های سازگاری اجتماعی بل و نشخوار فکری نولن- هوکسما بود. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS ۲۲ و با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک‌متغیره تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: پس از آموزش دوره واقعیت‌درمانی بین گروه آزمایش و گروه کنترل در پس‌آزمون نمره سازگاری اجتماعی (۸۶.۳۸=F؛ ۰۰۱/۰=p) و نشخوار فکری (۵۹.۰۸=F؛ ۰۰۱/۰=p) تفاوت معنی‌داری دیده شد. به‌نحوی که سازگاری اجتماعی گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل افزایش و نشخوار فکری کاهش یافته بود.
نتیجه‌گیری: آموزش واقعیت‌درمانی گروهی بر میزان سازگاری اجتماعی و نشخوار فکری زنان نابارور تاثیر دارد.
متن کامل [PDF 752 kb]   (1321 دریافت)    
نوع مقاله: توصيفی و نظرسنجی | موضوع مقاله: تولیدمثل
دریافت: 1396/12/15 | پذیرش: 1398/1/28 | انتشار: 1398/2/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.